Micuta sirena

Post Reply
belutza
Euclid

Micuta sirena

Post by belutza »

(va rog sa raspunda doar cei de cls a 5-a) Micuta sirena trebuie sa se confrunte cu vrajitoarea marilor. Ele se vor intrece in matematica. O puteti ajuta pe sirena la urmatoarele intrebari:
1. Care e cel mai mare nr de 4 cifre care impartit la 17 sa dea restul 5?
2. Cate nr impare cu primele 3 cifre pare consecutive sunt intre acest nr si 1000?
3. In familie avem cel putin o frate si o sora fiecare. Cati copii (cu mine) au parintii nostri?
Amaranth
Thales

Post by Amaranth »

In afara de faptu ca sirena i la concurs nu are nicio legatura cu ea. Puteam zice si io ca xyz se bate cu zyx ptr nuj ce... oriqm nu is pe a 5a asa k le las lor placerea de a raspune :wink:
In all this world there is only one pure and magic thing... and it is called PURPLE!
Marcelina Popa
Bernoulli

Post by Marcelina Popa »

amaranth wrote:In afara de faptu ca sirena i la concurs nu are nicio legatura cu ea. Puteam zice si io ca xyz se bate cu zyx ptr nuj ce...
Unii vad in matematica o carte cu povesti foarte frumoase, altii o ingramadeala plicticoasa de calcule. Prima opinie, desi copilareasca, este mult mai aproape de adevar decat a doua.

In afara de asta, exista un obicei bun in clasele mici, acela de a imbraca abstractiunile in haine vesele si colorate. Cam asta a facut si belutza mai sus.

Fiindca veni vorba, un exercitiu de genul

\( 24567 \cdot 349 - 45^4\ : \frac{258}{35} =? \)

solicita doar simpla aplicare mecanica a unor reguli, si de aceea are mult mai putina legatura cu matematica decat problemele propuse de belutza, care solicita straturi mult mai profunde ale gandirii.
miruna.lazar
Bernoulli

Post by miruna.lazar »

1. 9984
2. Cred ca sunt doar 10 .
3 Eu zic ca 3 pentru ca :

a) Sa zicem ca eu am un frate si o sora.
Fratele meu are doua surori ( pe mine si sora mea )
Iar sora mea un frate si o sora ( pe mine si fratele meu)

Deci 3
Post Reply

Return to “Matematica distractiva”