Raspundeti si nematematicienilor?!

Post Reply
atles

Raspundeti si nematematicienilor?!

Post by atles »

heeelp!!!
Cum pot afla valoarea unui unghi cand latimile nu sunt egale? Sa fiu mai explicit. Am doua profile, unul cu latimea de 70 mm iar celalalt cu latimea de 40 mm. Care este valoarea unghiului la care trebuie debitat profilul in asa fel incat cele doua profile sa poata fi sudate perfect si sa obtin desigur un unghi de 90º atat la interior cat si la exterior. Pana acum am lucrat cu o metoda mai simpla in care marcam pe fiecare profil marimea latimii celuilalt si astfel aflam punctul unde trebuie efectuata debitarea. Doar ca acum imi trebuie valoarea exacta a unghiului si uite ca am uitat cu desavarsire cum se calculeaza. Si cand ma gandesc ca in scoala intrebam "ce-mi trebuie mie trigonometrie....?". Ei uite ca ma lovesc la 40 de ani de ea. :roll: Multumesc anticipat pt raspuns!
maky
Pitagora

Post by maky »

Eu am niste probleme cu intelegerea enuntului. :oops: As fi recunoscator unei reformulari putin mai "matematice" a enuntului.
Filip Chindea
Newton

Post by Filip Chindea »

atles wrote: Am doua profile [...]
Poate ca ne explica si noua vreun expert (nu neaparat "nematematician", nu înteleg de ce s-a utilizat acest termen) definitia acestui nou obiect (de fapt din enunt vad ca ar fi vorba de o întreaga teorie :)). In caz contrar, cea mai potrivita sectiune mi se pare aceasta. Ca o recomandare, noi nu avem un asemenea forum de "Arhitectura", însa mentionez ca sunt suficiente pe Internet.
Life is complex: it has real and imaginary components.
profu37

Post by profu37 »

Cred ca e destul de simplu. Sa ne inchipuim ca profilul de 40 mm este un dreptunghi notat ABCD. Masuram de la B spre C 70 mm si notam punctul obtinut cu E. Debitam pe directia AE (latura BC este cea lunga). Notam profilul de 70 mm cu MNPQ (MN latura lunga). Masuram de la Q spre P 40 mm si notam pct obtinut cu R. Debitam de-a lungul lui MR. Acum e gata. Sper ca e clar (in caz contrar pot reveni).
Post Reply

Return to “Mecanica”